Workshop eigenwoningschuld 2020

Voor wie geschikt?

Bent u financieel en/of fiscaal specialist en hebben uw werkzaamheden te maken met het vastellen van de eigenwoningschuld? Dan hebben wij voor u een 2,5 uur durende praktijkgerichte training waarbij wij specifiek ingaan op het toepassen van de interne draagplicht overeenkomst en het Goedkeurend Besluit en zeer recente ontwikkelingen inzake de evaluatie eigenwoningschuld 

  • Tijdens deze interactieve training zal de theorie en praktijk samenkomen. Kortom een pittige ochtend met veel toegevoegde waarde voor uw praktijk.

Wat wordt er geleerd?

Om uw klant nog beter van dienst te zijn is het van belang alle mogelijkheden tot de eigenwoningschuld in kaart te brengen. Sinds de brief van Wiebes hieromtrent (April 2017) is het er, zacht gezegd, niet duidelijker op geworden. Na de workshop bent u instaat aan de hand van een stappenplan de beste keuze voor uw klant te maken.

Inhoud van de workshop 

Aan de hand van een aantal zeer complexe praktijkcasussen waarbij starters en doorstromers met elkaar een andere woning gaan kopen, berekent u de eigenwoningschuld. Hierbij leert u de huidige Wettelijke regeling en gebruik te maken van de Interne draagplicht overeenkomst of het Goedkeurend Besluit. Uiteraard komt ook de invloed van de vormen van samenwonen aan de orde.

Reken Tool eigenwoningschuld

Wij hebben special voor de adviespraktijk een Tool Berekeningen Eigenwoningschuld ontwikkeld. Na de training weet u exact hoe de Tool Eigenwoningschuld werkt. 

 Wat krijgt u deze dag

  • Belastingplan 2020
  • Wettelijke Regeling (praktijkcasus)
  • Goedkeurend Besluit (praktijkcasus)
  • Interne draagplicht overeenkomst (praktijkcasus + opstellen dpo)
  • Fintool eigenwoningschuld
  • Fiscaal rapport eigenwoningschuld 

De prijs van de workshop  bedraagt € 150,-  excl. 21% btw. 

De workshop gaat door bij een minimum aantal van 8 personen. 

Data, tijd, trainer en locatie

De workshop wordt gegeven in de ochtend van 9.30 – 12.00 

Trainer: Paul Muskens

Locatie: 

Rotterdam  vrijdag 15 mei  

Utrecht woensdag 27 mei  

Eindhoven woensdag 10 juni  

Zwolle woensdag 17 juni

Op al onze diensten zijn de Algemene Voorwaarden van het Register Belastingadviseurs 2018 van toepassing. Een exemplaar van deze algemene voorwaarden kan u downloaden in deze link. Bekijk via deze link ook onze opdrachtbevestiging voor opleidingen en cursussen. 


Wat wilt u?

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.


Inschrijven Workshop Eigenwoningschuld 

€150,- ex btw

Scroll naar top
× Contact