Check Uw Hypotheekadvies

GOED NIEUWS VOOR HYPOTHEEKADVISEURS EN HUIZENBEZITTERS

Ik heb zeer goed nieuws voor alle hypotheekadviseurs en heel veel huizenbezitters in Nederland. Vorig jaar heb ik veel aandacht besteed aan het Goedkeurend Besluit. Op internet heeft schrijver Jos Koets schrijver er toen twee columns overgeschreven. 

Belastingdienst weet het niet meer https://www.iex.nl/Column/289762/Belastingdienst-weet-het-niet-meer.aspx en Menno Snel geeft antwoord https://www.iex.nl/Column/480924/Staatssecretaris-Menno-Snel-geeft-antwoord.aspx. Naar aanleiding van de uitspraak van Menno Snel heb ik diverse cursussen gegeven aan hypotheekadviseurs over dit onderwerp waarbij ik de berekening van Wettelijke Regeling, Goedkeurend Besluit en indien van toepassing de Draagplicht Overeenkomst in de klas heb uitgelegd. Het viel mij op dat heel veel adviseurs de materie (zeer) moeilijk vinden. Zij stelden veel vragen en vroegen of ik hun kon helpen met de berekening. 

REKENTOOL

Opvallend was dat zij het liefsteen rekentoolwilde hebben die alle berekeningen kan maken. Dit laatste is leuk, maar je moet wel de berekening kunnen uitleggen aan je klant. Het is logisch dat iedere goede hypotheekadviseur zijn deskundigheid wil laten zien aan zijn klant. Dit betekent een goed advies waarbij dan ook de juiste fiscale berekening hoort.

HYPTHEEKADISEUR

Ik ga daarom de hypotheekadviseurs een handje helpen. Voor slecht 121euro (incl. btw) maak ik de berekening van de Wettelijke Regeling, Goedkeurend Besluit en indien van toepassing de Draagplicht Overeenkomst.

HUIZENBEZITTER

Natuurlijk zijn ook de *huizenbezitters rechtstreeks bij mij welkom. Ik kan begrijpen dat zij hun situatie (de renteaftrek van de eigenwoningschuld) willen controleren.

FOUTE BEREKENING

De gevolgen van een foute berekening van een adviseur kunnen groot zijn. De huizenbezitter heeft dan teveel betaalde hypotheekrente opgegeven aan de fiscus. Gevolg kan zijn dat de fiscus langskomt met een naheffing. De huizenbezitter is dan terecht boos en zal weer aankloppen bij zijn hypotheekadviseur met een claim. Deze claim kan ook via het Kifid bij de hypotheekadviseur terecht komen. Al deze problemen en claims moeten we voorkomen. 

VOOR WIE GESCHIKT

U koopt / heeft samen met uw huidige partner een koopwoning (na 1 januari 2013).

Indien minimaal 1 van de 2 onderstaande vragen met Ja wordt beantwoord, is het verstandig uw (huidige) situatie / hypotheek te checken.

Vraag 1: U heeft eerder (alleen of samen met een andere partner) een koopwoning gehad.

Vraag 2: U huidige partner heeft eerder (alleen of samen met een andere partner) een koopwoning gehad.

Voorbeeld rapport eigenwoningschuld

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Laatste nieuwsberichten

Uitgewerkte casus Deel 3

In samenwerking met Jos Koets heeft hij in de afgelopen weken iedere vrijdag een casus gepubliceerd waarbij stap voor stap de berekening van de Wettelijke

Lees verder »

Uitgewerkte casus Deel 2

In samenwerking met Jos Koets heeft hij in de afgelopen weken iedere vrijdag een casus gepubliceerd waarbij stap voor stap de berekening van de Wettelijke

Lees verder »

Uitgewerkte casus Deel 1

In samenwerking met Jos Koets heeft hij in de afgelopen weken iedere vrijdag een casus gepubliceerd waarbij stap voor stap de berekening van de Wettelijke

Lees verder »
Nieuws Archief
Scroll naar top
× Contact