Fiscale check van uw Hypotheekadvies

Goed nieuws voor huizenbezitter en hypotheekadviseurs

Ik heb zeer goed nieuws voor alle hypotheekadviseurs en heel veel huizenbezitters in Nederland. Vorig jaar heb ik veel aandacht besteed aan het Goedkeurend Besluit. Op internet heeft schrijver Jos Koets schrijver er toen twee columns overgeschreven. 

Belastingdienst weet het niet meer https://www.iex.nl/Column/289762/Belastingdienst-weet-het-niet-meer.aspx en Menno Snel geeft antwoord https://www.iex.nl/Column/480924/Staatssecretaris-Menno-Snel-geeft-antwoord.aspxNaar aanleiding van de uitspraak van Menno Snel heb ik diverse cursussen gegeven aan hypotheekadviseurs over dit onderwerp waarbij ik de berekening van Wettelijke Regeling, Goedkeurend Besluit en indien van toepassing de Draagplicht Overeenkomst in de klas heb uitgelegd. Het viel mij op dat heel veel adviseurs de materie (zeer) moeilijk vinden. Zij stelden veel vragen en vroegen of ik hun kon helpen met de berekening. 

Rekentool

Opvallend was dat zij het liefst een rekentool wilde hebben die alle berekeningen kan maken. Dit laatste is leuk, maar je moet wel de berekening kunnen uitleggen aan je klant. Het is logisch dat iedere goede hypotheekadviseur zijn deskundigheid wil laten zien aan zijn klant. Dit betekent een goed advies waarbij dan ook de juiste fiscale berekening hoort.

Hypotheekadviseur

Ik ga daarom de hypotheekadviseurs een handje helpen. Voor slecht 121euro (incl. btw) maak ik de fiscale berekening van de Wettelijke Regeling, Goedkeurend Besluit en indien van toepassing de Draagplicht Overeenkomst.

Huizenbezitter

Natuurlijk zijn ook de huizenbezitters* rechtstreeks bij mij welkom. Ik kan begrijpen dat zij hun situatie willen controleren.

Foute berekening

De gevolgen van een foute berekening van een adviseur kunnen groot zijn. De huizenbezitter heeft dan teveel betaalde hypotheekrente opgegeven aan de fiscus. Gevolg kan zijn dat de fiscus langskomt met een naheffing. De huizenbezitter is dan terecht boos en zal weer aankloppen bij zijn hypotheekadviseur met een claim. Deze claim kan ook via het Kifid bij de hypotheekadviseur terecht komen. Al deze problemen en claims moeten we voorkomen. 

Voor wie geschikt

U koopt / heeft samen met uw huidige partner een koopwoning (na 1 januari 2013).

Indien minimaal 1 van de 2 onderstaande vragen met Ja wordt beantwoord, is het verstandig uw (huidige) situatie / hypotheek te checken.

Vraag 1: U heeft eerder (alleen of samen met een andere partner) een koopwoning gehad.

Vraag 2: U huidige partner heeft eerder (alleen of samen met een andere partner) een koopwoning gehad.

Voorbeeld fiscaal rapport eigenwoningschuld

Wij hebben de onderstaande gegevens minimaal van u nodig!  

Inventarisatie-formulier eigenwoningschuld

Disclaimer: *huizenbezitter: let op! het fiscaal rapport eigenwoningschuld geeft alleen inzicht in de renteaftrek inkomstenbelasting (box 1) van uw hypotheek bij de wettelijke regeling, het goedkeurend besluit en indien van toepassing bij een interne draagplicht overeenkomst. Voor een hypotheekadviesgesprek verzoeken wij u dringend om contact op te nemen met een tussenpersoon en/of geldverstrekker. Onze organisatie adviseert en/of bemiddeld NIET in financiële producten.


Wat wilt u? Een

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.


Vraag een Fiscaal Rapport Eigenwoningschuld aan voor slechts €121,-

Scroll naar top
× Contact