Fiscale Check Hypotheekadvies

Goed nieuws voor hypotheekadviseurs

Ik heb goed nieuws voor alle hypotheekadviseurs in Nederland. Vorig jaar heb ik veel aandacht besteed aan het Goedkeurend Besluit. Op internet heeft Jos Koets er twee columns overgeschreven. 

Belastingdienst weet het niet meer https://www.iex.nl/Column/289762/Belastingdienst-weet-het-niet-meer.aspx en Menno Snel geeft antwoord https://www.iex.nl/Column/480924/Staatssecretaris-Menno-Snel-geeft-antwoord.aspx.

Naar aanleiding van de uitspraak van Menno Snel heb ik diverse cursussen gegeven aan hypotheekadviseurs over dit onderwerp waarbij ik de berekening van Wettelijke Regeling, Goedkeurend Besluit en indien van toepassing de Draagplicht Overeenkomst in de klas heb uitgelegd. Het viel mij op dat heel veel adviseurs de materie (zeer) moeilijk vinden. Echter zij moeten wel een juiste berekening kunnen maken voor hun klanten.

Ik wil daarom de hypotheekadviseurs een handje gaan helpen. Voor 299 euro maak ik de berekening van de Wettelijke Regeling, Goedkeurend Besluit en indien van toepassing de Draagplicht Overeenkomst.

Natuurlijk zijn ook de huizenbezitters rechtstreeks (liefst via hun adviseur) bij mij welkom. Ik kan begrijpen dat zij hun situatie willen controleren / checken.

Foute berekeningen
De gevolgen van een foute berekening van een adviseur kunnen groot zijn. De huizenbezitter geeft dan teveel betaalde hypotheekrente op. Gevolg kan zijn dat de fiscus langskomt met een naheffing. De huizenbezitter zal dan weer aankloppen bij zijn hypotheekadviseur met een claim. Deze claim kan ook via het Kifid bij de hypotheekadviseur terecht komen. Dit alles moeten we voorkomen.

Voor wie geschikt

U koopt / heeft samen met uw partner een koopwoning. 

Indien 1 van de 2 onderstaande vragen minimaal met Ja wordt beantwoord, is het verstandig uw (huidige) situatie te checken.

 

Vraag 1: U heeft eerder (alleen of samen met een andere partner) een koopwoning gehad.
Vraag 2: U huidige partner heeft eerder (alleen of samen met een andere partner) een koopwoning gehad.

Klik hieronder voor een voorbeeld rapport! 

 

Disclaimer: *huizenbezitter: let op! het fiscaal inzichtrapport eigenwoningschuld geeft alleen inzicht in de renteaftrek inkomstenbelasting (box 1) van uw hypotheek bij de wettelijke regeling, het goedkeurend besluit en indien van toepassing bij een interne draagplicht overeenkomst. Voor een hypotheekadviesgesprek verzoeken wij u dringend om contact op te nemen met een tussenpersoon en/of geldverstrekker. Onze organisatie adviseert en/of bemiddeld NIET in financiële producten. Deze Informatie aanvullende gegevens. 


Wat wilt u? Een

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.


Rapport eigenwoningschuld €300,- 

Scroll naar top
× Contact