Draagplicht Overeenkomst

Opstellen onderlinge draagplicht overeenkomst

In de regel wordt een onderlinge draagplicht overeenkomst opgesteld door de notaris. De notaris zal de onderlinge draagplicht overeenkomst als onderdeel verwerken in een samenlevingsovereenkomst of als los document hechten aan de samenlevingsovereenkomst. Helaas zijn nog niet alle hypotheekadviseurs en notarissen voldoende op de hoogte van een onderlinge draagplicht overeenkomst en is er aanvullend begeleiding nodig voor zowel de klant, de hypotheekadviseur als de notaris. Wij kunnen kunnen de klant en de hypotheekadviseur hierbij begeleiden. Wat is onze werkwijze:

 1. Wij stellen aan de hand van de klantinformatie een fiscaal rapport eigenwoningschuld op met daarin de berekeningen van de Wettelijk Regeling, het Goedkeurend Besluit en de Onderlinge Draagplicht Overeenkomst
 2. Het fiscaal rapport eigenwoningschuld wordt telefonisch besproken met de hypotheekadviseur en de klant. 
 3. Er wordt een onderlinge draagplicht overeenkomst opgesteld voor de klant.
 4. De klant ontvangt een notarisbrief met daarin alle informatie voor de keuze van een onderlinge draagplicht overeenkomst. Aan het einde van de notarisbrief zit een voorbeeldberekening hoe er onderling moet worden afgerekend indien de woning over 10 jaar wordt verkocht. 
 5. De klant ontvangt alle stukken en informatie over de werkwijze bij de notaris.
 6. Wij nemen namens de klant contact op met de notaris. Wij sturen de notarisbrief en onderlinge draagplicht overeenkomst naar de notaris.
 7. De notaris bespreekt de onderlinge draagplicht overeenkomst als onderdeel van de samenlevingsovereenkomst met de klant.
 8. De notaris hecht de bij de notaris getekende onderlinge draagplicht overeenkomst aan de samenlevingsovereenkomst van de klant. 

Heeft u begeleiding nodig bij het opstellen van een onderlinge draagplicht overeenkomst? 

Prijs: 499 euro


  Wat wilt u?

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.


   

  Draagplicht overeenkomst  

  € 499,- 

  Scroll naar top